http://www.weblog.ro/usercontent/25/25376/clikooo.gif

marți, 27 noiembrie 2007

reteta Salate de vinete cu dovleac turcesc

retete de salate , file de caprioara , retele online , cursuri de gastronomie online, retele culinare

Salata de vinete este apreciata de vegetarieni, de aceea va oferim o varianta de sezon, de salata de vinete cu dovleac turcesc. Salata de vinete cu dovleac turcesc obtinuta dupa aceasta reteta, este sanatoasa si savuroasa. Salata de vinete cu dovleac turcesc este o salata gustoasa si la indemana pentru toamna.
Ingrediente 1 kg vinete coapte 500 g dovleac turcesc 1 ceapa ulei sare dupa gust
Mod de preparare Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare; Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pina se obtine o pasta omogena; Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei, sare, dupa gust.

duminică, 25 noiembrie 2007

reteta Ciorba de perisoare reteta

cum sa faci ciorba de perisoare , ciorba , inghetata . bors , salate , retete culinare , retete

Sa-ti spun cum fac eu ciorba de perisoare. Calesc un morcov ras, un ardei, o ceapa si doua rosii taiate cubulete, pun apa si las sa fiarba si audaug si cateva coaste proaspete. Intre timp toc carnea, o ceapa, adaug verdeata, un ou, sare, piper si o lingurita de boia si fac perisoarele. Cand ciorba fierbe adaug o mana de orez si pun perisoarele. Pun borsul la fiert separat si-l adaug in ciorba cand perisoarele sunt fierte, las sa dea un clocot, sting focul pun leustean verde totcat si acopar oala ca leusteanul sa-si dezvolte aroma. Pregatesc dresul, un galbenus cu doua linguri de smatana frecate, adaug un polonic de ciorba fierbinte si apoi pun in ciorba.

Rulada cu nuca la rece

Rulada cu nuca la rece retete culinare
Reteta Ilustrata
Ingrediente:
Ingrediente pt. blat :250 gr nuci macinate250 gr. zahar pudra30 gr cacao30 ml esenta rom1 albus batut spumaCrema:125 gr zahar pudra2 plic zahar vanilat sau 2 sticlute esenta vanilie3 galbenusuri ou125 gr rama cub

Preparare:
Nucile macinate se amesteca cu zaharul,cacao,esenta de rom la care se adauga albusul de ou batut spuma cu 2 linguri de zahar pudra. Se amesteca pana se omogenizeaza bine si apoi se intinde pe folie .La crema procedam in felul urmator:Cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi adaugam 125 gr rama si omogenizam cu mixerul.Peste compozitia de nuca intinsa pe folie intindem si crema astfel obtinuta. Se poate presara cu visine ,stafide sau nuci si se ruleaza strans.Se da la rece pana a doua zi.P.S. eu am facut si varianta cu nuca de cocos. Am folosit 250 gr nuca de cocos iar restul de ingrediente le-am dublat. In jumatatea de crema pe care am folosit-o la rulada cu cocos am pus o lingura cacao. La rulada de cocos ptr. omogenizare am batut cele 5 albusuri de oua ramase de la crema .
articole complete despre gatit

sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Retete culinare

retete culinare de la bunica, acasa tv cele mai bune retelet de prepararea spaghetelor, a pestelui cele mai bun retete culinare din lume