2 1/2 cani de ceai zahar= 500 grame
1 cana lapte =200g
300 gr margarina
3 oua
12 linguri cu varf gfaina
1 pliculet praf de copt
4 linguri cu varfe de cacao buna
optional miezul de la 10 nuci
se pun pe foc zaharul cu cacao si cu laptele, se lasa sa dea 2-3 clocote se adauga margarina si dupa alte 2-3 clocote se retine din compozitie o cana aproape plina pentru glazura si restul se raceste.
In oala se pun galbenusurile intregi, faina, praful de copt, albusul batut spuma si alte arome( coaja de lamaie, esenta de vanilie etc)
se toarna intr-o tava dupa omogenizare( tava a fost unsa cu unt si tapetatata cu faina) si se tine la cuptor 5-10 minute cu focul tare apoi se micsoreaza focul si se mai tine cam 20 minute, se incearca cu scobitoarea.
se scoate tava, se inteapa des cu un betisor si se toarna glazura si deasupra nucile sfaramate.
se lasa la racit si se portioneaza!
Tutoriale Autocad
duminică, 30 decembrie 2007
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2007
(21)
-
▼
decembrie
(17)
- reteta de negrese
- ce prepar de craciun?
- crema cu cacao si alune
- retete culinare
- retete de craciun
- retete culinare
- Retete online --- cu premii
- Culinar partea 2 si 3
- Incercam o noua retata
- Retete online - Caracatita in vin
- Cartofi noi cu unt si marar
- Rulada cu lamaie
- reteta de cozonac moldovenesc
- retete culinare de craciun
- Retele culinare de craciun - Cozonac de la bunica
- Preparerea mielului
- Retete culinare bunica partea 5
-
▼
decembrie
(17)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu