http://www.weblog.ro/usercontent/25/25376/clikooo.gif

marți, 11 decembrie 2007

Rulada cu lamaie

ingrediente :
4 oua , jumatate de cana de zahar tos , 100 g frisca 2 lamai , un praf de copt

Ouale se bat cu zaharul de tos .....


Rulada de ciocolata cu crema de lapte si lamaieO bunatate, pur si simplu!10 portii Timp de preparare: 20 min., plus timp de racire 387 calorii, 26 g grasimi per portie
Ingrediente:PENTRU RULADA:
unt, pentru uns
zahar pudra, pentru presarat
200 g ciocolata amaruie
5 oua, separate
125 g zahar tos PENTRU CREMA DIN INTERIOR:
250 g branza proaspata de vaci (eventual mascarpone)
100 g crema-puding de lamaie (preparata dinainte)
100 ml frisca lichida
250 g fructe de padure (decongelate)
zahar pudra, pentru presarat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grdC. Tapetati tava cu hartie pergament, ungeti-o cu unt si presarati zahar pudra.
Intr-un vas mic si cu baza dubla, puneti ciocolata si 80 ml apa si dati la foc mic pana cand ciocolata se topeste, dar fara sa amestecati. Dupa ce s-a topit, lasati sa se raceasca. Intre timp, puneti galbenusurile si zaharul intr-un vas si frecati pana cand amestecul se deschide la culoare si se omo-genizeaza. Adaugati ciocolata topita.
Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca. Incorporati-le apoi in ciocolata cu ajutorul unei linguri metalice mari. Intindeti compozitia in tava pregatita si neteziti suprafata cu ajutorul unui cutit-paleta. Dati la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand se intareste. Scoateti tava din cuptor, acoperiti-o cu un servet curat si lasati sa se raceasca.
Ca sa obtineti crema pentru umplutura, procedati astfel: amestecati branza de vaci, crema-puding de lamaie si frisca.
Intindeti crema pe rulada si presarati fructele. Apoi rulati pe lungime si desprindeti hartia pe masura ce rulati.
La sfarsit, puneti fructele ramase deasupra si presarati zahar pudra.

Niciun comentariu: